23 Mart 2014 Pazar

ÇÖREK OTLU KIYIR KURABİYE


BU KURABİYENİN   TARİFİNİ  CANIM ARKADAŞIM, DOSTUM SEDEF CİM  DEN 
ALDIM . HARİKA BİR LEZZET  EVDE ARTIK  ALIŞKANLI OLDU  HER  HAFTA 
MUTLAKA  YAPILACAK.  ARKADAŞIM  DİYE  DEMİYORUM  GERÇEKTEN
SAYFASINDAKİ  TARİFLERİN  HEPSİ TEK TEK HARİKA LEZZETLER  ZİYARET 
ETMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

KURABİYENİN  YAPILIŞI .

MALZEMELER:


  1. 250  GR. TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)
  2. 1 ÇAY BARDAĞI ÇÖREK OTU.  VEYA SUSAM.
  3. 1 YUMURTA AKI İÇİNE SARISI  ÜSTÜNE.
  4. 1 PAKET KABARTMA TOZU.
  5. 3, 4 SU BARDAĞI UN.


YAPILIŞI:

BÜTÜN  MALZEMELERİ. GÜZELCE YOĞURALIM. YUMUŞAK.
BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ,  HAMURU 5, 10 DAK: DİNLENDİRELİM.
DAHA SONRA İSTEDİĞİMİZ ŞEKLİ VERİP  ÜZERİNE YUMURTA SARISINI
SÜRÜP 175 DERECEDE  ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA 
KADAR PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN.

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder