23 Mart 2014 Pazar

TULUMBA TATLISI



  

TULUMBA TATLISI BİZİM EVDE SIKÇA YAPILAN BİR TATLIDIR  
TARİFİ  YAYINLAMAK TA BİRAZ GECİKTİM  HER  TATLIYI YAPIŞIMDA 
RESMİNİ ÇEKMEYE FIRSAT KALMADAN TATLI BİTİYOR.
BU SEFER  RESMİNİ ÇEKTİM AMA ŞANS  GÜZEL OLMADI AMA 
BEN NE OLURSA OLSUN  TATLIMI SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM 
DEDİM.

MALZEMELER:

  • 250 GrUN  ( 9 ÇORBA KAŞIĞI)
  • 100 Gr YAĞ
  • 4 YUMURTA 
  • 1 KAŞIK ŞEKER.


ŞERBETİ:

  • 3 BARDAK  ŞEKER.
  • 3 BARDAK SU 
  •  YARIM LİMON SUYU.


YAPILIŞI:

İLK OLARAK ŞERBETİ HAZIRLAYIP .BİR KENARA  ALALIM.
BİR TENCEREYE  1,5 SU BARDAĞI SUYU, 100gr  YAĞI BİR TUTAM TUZU  VE
ŞEKERİ KOYUP ATEŞ ÜZERİNDE KAYNATALIM,
 SU KAYNAYINCA İÇERİSİNE  250  GR  UNU KOYUP SÜRATLE KARIŞTIRARAK 
HAMUR YAPALIM, HAMURU KARIŞTIRA , KARIŞTIRA  10 DAK:  PİŞİRELİM,
ATEŞTEN ALIP HAMURU SOĞUTALIM, ILIK HALE GELİNCE (EL YAKMAYACAK)
İÇERİSİNE  4 YUMURTAYI   KIRIP GÜZELCE YOĞURALIM,
DAHA SONRA  MALZEMEYİ EVİNİZDE BULUNAN ,PASTA ŞIRINGASI , VEYA 
TORBASI YADA TULUMBA KALIBI HANGİSİ VARSA .
BENDE  PASTA  ŞIRINGASI  VARDI  TIRTIKLI UCUYLA  YAPTIM.
SOĞUK YAĞA 5 cm BOYUNDA PARÇALAR HALİNDE  SIKALIM.
BU TATLININ ÖZELLİĞİ YAĞIN SOĞUK OLMASI.
ORTA HARARETLİ  ATEŞTE SERTLEŞİNCEYE KADAR HİÇ KARIŞTIRMADAN ,
DOKUNMADAN  SERTLEŞMEYE BAŞLADIĞINDA  KARIŞTIRARAK HER 
TARAFI  PEMBELEŞİNCEYE  KADAR KIZARTALIM.
SÜZGEÇLE  ÇIKARIP  YAĞINI İYİCE SÜZDÜKTEN  SONRA SOĞUK 
ŞURUBA ATALIM,ŞURUBU ÇEKİP AĞIRLAŞANLARI SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNE 
ZEVKE GÖRE YEŞİL YER FISTIĞI, HİNDİSTAN CEVİZİ. SERPİP
 SERVİSE HAZIR DURUMA  GETİRELİM. 
(BUNDA DİKKAT EDİLECEK DURUM HER  SEFERİNDE YAĞIN SOĞUK OLMASI)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder