4 Mart 2014 Salı

IZGARA LEVREK



EVDE AİLECE IZGARA BALIK KEYFİ.
HAFTA SONLARI GENELLİKLE  CUMARTESİ GÜNLERİ BİZİM   AİLENİN 
RAKI BALIK GÜNÜDÜR.
 . BU HAFTA DA  IZGARA LEVREK YAPALIM DEDİK.
TABİKİ  YANINDA  BOL YEŞİLLİKLİ BİR SALATA ,
BROKOLİ  SALATASI .
EVDE IZGARA İŞİ EŞİME AİTTİR   GERÇEKTEN DE 
BU İŞİ GÜZEL BECERİR, 

SENELER EVVEL  FOCA DA BİR BALIK RESTORAN TINDA 
IZGARA  BALIK YEMİŞTİK  EŞİM DAYANAMAYIP,
RESTORANIN MUTFAĞINA   GİRİP  ŞEFE  BU BALIĞI 
BİZDE IZGARA YAPIYORUZ AMA SİZİN YAPTIĞINIZ GİBİ LEZZETLİ 
VE ÇITIR OLMUYOR  DEDİ  SAĞ OLSUN ŞEF BİZE PÜF NOKTASINI 
SÖYLEDİ O GÜNDEN BERİ  IZGARADA  YAPACAĞIMIZ BALIKLARI 
BU ŞEKİLDE YAPIYORUZ .

PÜF NOKTASI 
 :
 GÜZELCE YIKANAN BALIKLARI ÖN VE ARKA YÜZEYLERİNİ 
ÖNCE  BIÇAKLA BİR İKİ ŞERİT YAPALIM.
DAHA SONRA   HER  TARAFINI  GÜZELCE UNA BULAYALIM.
UNLU BALIKLARI DİĞER BİR KAPTA BOLCA 
ZEYTİN YAĞINA BATIRALIM  ÇIKARALIM VE IZGARAYA 
ATALIM. NAR GİBİ KIZARTALIM.
AFİYET OLSUN.
.

3 yorum:

  1. Of canim cekti benim de.Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize sevindim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Balıksız hayat düşünemeyenlerden biri olarak…
    Ellerinize sağlık diyorum…
    Balığın her türünü ve her şekilde yapılanına bayılırım ızgara ,tava ,buğlama …
    Afiyetler olsun…
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil