GEÇENLERDE BLOGCU ARKADAŞLARLA MÖVENPİCK OTELDE NORVEÇ DENİZ ÜRÜNLERİ İLE İLGİLİ BİR ETKİNLİĞE KATILDIK. BENİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR GÜNDÜ ÇÜNKÜ ORADA BALIK VE MUTFAKLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER EDİNDİK.
BEN ORADA GÜVEÇTE KARİDES PİŞİRDİM. BU YEMEĞİMİ DE AYNI ŞEKİLDE UYGULADIM TEK FARK KARİDES YERİNE BEN ET KULLANDIM. GÜVEÇTE GARNİTÜRLÜ ET YAPARKEN BEN KREMA KULLANMIYORDUM AMA BUNDAN SONRA KULLANACAĞIM YEMEĞİME ÇOK GÜZEL BİR LEZZET KATTI.
- MALZEMELER
- (BİZ İKİ KİŞİ OLDUĞUMUZDAN) YARIM KİLO KUŞ BAŞI ET KUZU VEYA DANA
- BİRER TANE YEŞİL, KIRMIZI, SARI BİBER.
- BİR BAŞ SOĞAN, 3, 4, DİŞ SARIMSAK.
- BİRAZ MANTAR.
- İKİ TANE DOMATES
- TUZ, KARABİBER, KEKİK, DEFNE YAPRAĞI.
- BİR PAKET KREMA (TİKVESLİ)
- ÜZERİ İÇİN İNCE DİLİMLERDE KESİLMİŞ KAŞAR PEYNİRİ.
YAPILIŞI:
İLK OLARAK ETLERİ TEREYAĞINDA KAVURALIM, SIRASIYLA SOĞAN, SARIMSAK, VE DİĞER MALZEMELRİ İLAVE EDEREK BİRAZ PİŞİRELİM EN SON KREMAYI İLAVE EDEREK
HARCIMIZI GÜVEÇLER TAKSİM EDELİM. 200 DERECEDE ISITTIĞIMIZ FIRINDA PİŞİRELİM
PEYNİRİ UNUTTUK FIRINA KOYMADAN EVVEL ÜZERİNE İNCE KESTİĞİMİZ KAŞARLARI YERLEŞTİRELİM.
AFİYETLE YİYELİM.
BU YEMEĞİMİN YANINA BİRDE DEĞİŞİK OLSUN DİYE FIRINDA LORLU KIRMIZI BİBER YAPTIM.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder