10 Haziran 2012 Pazar

GÜVEÇTE KREMALI ET.




GEÇENLERDE  BLOGCU ARKADAŞLARLA  MÖVENPİCK OTELDE NORVEÇ  DENİZ ÜRÜNLERİ   İLE  İLGİLİ  BİR ETKİNLİĞE KATILDIK.  BENİM İÇİN ÇOK  GÜZEL BİR GÜNDÜ  ÇÜNKÜ  ORADA  BALIK VE MUTFAKLA  İLGİLİ  ÖNEMLİ BİLGİLER EDİNDİK.

BEN  ORADA GÜVEÇTE KARİDES PİŞİRDİM.  BU  YEMEĞİMİ DE   AYNI  ŞEKİLDE  UYGULADIM TEK FARK  KARİDES YERİNE BEN ET KULLANDIM.  GÜVEÇTE  GARNİTÜRLÜ ET YAPARKEN BEN KREMA KULLANMIYORDUM  AMA BUNDAN SONRA KULLANACAĞIM   YEMEĞİME ÇOK GÜZEL BİR LEZZET KATTI.


  1. MALZEMELER
  2.  
  3. (BİZ İKİ KİŞİ OLDUĞUMUZDAN)  YARIM KİLO KUŞ BAŞI ET  KUZU VEYA DANA 
  4. BİRER TANE YEŞİL,  KIRMIZI, SARI BİBER.
  5. BİR BAŞ SOĞAN, 3, 4, DİŞ SARIMSAK.
  6. BİRAZ MANTAR.
  7. İKİ TANE DOMATES 
  8. TUZ, KARABİBER, KEKİK, DEFNE YAPRAĞI.
  9. BİR PAKET KREMA (TİKVESLİ)
  10. ÜZERİ İÇİN İNCE DİLİMLERDE KESİLMİŞ KAŞAR PEYNİRİ.


YAPILIŞI

İLK OLARAK ETLERİ  TEREYAĞINDA KAVURALIM, SIRASIYLA SOĞAN, SARIMSAK, VE DİĞER  MALZEMELRİ İLAVE EDEREK BİRAZ PİŞİRELİM EN SON KREMAYI İLAVE EDEREK
HARCIMIZI  GÜVEÇLER TAKSİM EDELİM. 200 DERECEDE ISITTIĞIMIZ FIRINDA PİŞİRELİM 
PEYNİRİ UNUTTUK FIRINA KOYMADAN EVVEL ÜZERİNE İNCE KESTİĞİMİZ KAŞARLARI YERLEŞTİRELİM. 
AFİYETLE YİYELİM.
BU YEMEĞİMİN YANINA BİRDE DEĞİŞİK OLSUN DİYE  FIRINDA LORLU KIRMIZI BİBER  YAPTIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder