1 Kasım 2011 Salı

KONKEN KURABİYESİ

MALZEMELER:
2 ADET YUMURTA:
BİR FİNCAN YOĞURT.
BİR FİNCAN SIVI YAĞ.
125 GR. KATI YAĞ.
100GR. BEYAZ PEYNİR.
BİR PAKET DR. OETKER KABARTMA TOZU.
ALABİLDİĞİ KADAR ON HAMUR YUMUŞAK OLACAK.
YAPILIŞI:
YOĞURT, YAĞ, YUMURTA, ERİTİLMİŞ SIVI YAĞ, BEYAZ PEYNİR.
BU MALZEMELER GÜZELCE KARIŞTIRILIR. DAHA SONRA UN, BİRAZ TUZ, KABARTMA TOZU İLAVE EDİLİREK HAMUR YOĞRULUR. (YUMUŞAK OLACAK.) SON AŞAMADA HAMUR ÜÇE AYRILIR VE 15 DAKKA BEKLETİLDİKTEN SONRA YUVARLAK BİR ŞEKİLDE ACILARAK ÖNCE DÖRDE SONRA SEKİZE BÖLÜNEREK ŞEKİL VERİLİR. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR VE ÇÖREK OTUNLA SÜSLENİR.
AFİYET OLSUN:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder