30 Kasım 2011 Çarşamba

YOĞURTLU PAPATES.











YEMEĞİN İSMİNİ DUYUNÇA SİZE DEĞİŞİK GELEBİLİR. GERÇİ BEN BUNA YEMEK DEMİYORUM BİZİM AİLENİN APERATİFİ, HELE ÇOÇUKLAR KÜÇÜKKEN OKULDAN GELDİKLERİNDE BENİM KURTARIÇIMDI.
YAPILIŞI ÇOK KOLAY, BEŞ ALTI, PATATESİ. KÜÇÜK KÜP ŞEKLİNDE BİR TENÇEREYE DOĞRUYORUM, SIVI VE KATI YAĞ KARIŞIMI İLE GÜZELÇE KAVURUYORUM YUMUŞAMAYA BAŞLADIĞINDA DİBİ TUTMASIN DİYE BİR FİNCAN SU İLAVE EDİYORUM. BİR KASEDE DE YOĞURDU (250 GR ) KADAR SULANDIRIP PİŞMİŞ OLAN PATATESLERİN ÜZERİNE DÖKÜYORUM VAZLA PİŞİRMİYORUM ÇÜNKİ KESİLME OLABİLİR . ÜZERİNE KARABİBER, KIRMIZIBİBER SERPEREK AFİYETLE YİYİYORUZ. AKŞAM ÜSTÜ APERATİFİ:
BİRAZ DA DİNLENMİŞ SOĞUMUŞ OLURSA DAHA GÜZEL OLUYOR. ÇOÇUKLARIN DAHA ÇOK SEVEÇEĞİ BİR TAT.

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Bence çok güzel bir aperetif olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil