BİR FİNÇAN PİRİNÇ
YARIM KİLO KIYMA.
BİR BAŞ SOĞAN.
BİR CAY BARDAĞI UN.
BİR ADET LİMON.
KIRMIZI BİBER.
NANE.
TUZ, KARABİBER.
YARIM DEMET MAYDONOZ.
YAPILIŞI:
KIYMAYI, RENDELENMİŞ SOĞANI, PİRİNÇİ, TUZ ,VE KARABİBERİ KARIŞTIRARAK GÜZELCE YOĞURDUM. DAHA SONRA, FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE KÖFTELER YAPTIM. UNU BİR TEPSİYE BOŞALTIM. YAPMIŞ OLDUĞUM KÖFTELERİ UNLA KARIŞTIRDIM , İYİCE UNLANMASINI SAĞLADIM. TENÇEREYE SU VE TUZU KOYUP KAYNATALIM.
(İSTEĞE GÖRE RENKLİ YAPARSANIZ SUYUN İÇİNE SALÇA KOYA BİLİRSİNİZ.)
DAHA SONRA KÖFTELERİ KAYNAMAKTA OLAN SUYUN İÇİNE ATIP 10, 15 DAKKA PİŞİRELİM.
TERBİYESİ İÇİN: BİR TASTA LİMON SUYU VE YUMURTA SARISINI VE BİRAZ YEMEĞİN SUYU KARIŞTIRALIM .
PİŞMEKTE OLAN KÖFTELERE YAVAŞ YAVAŞ , KARIŞTIRARAK İLAVE EDELİM.BİR KAŞIM DAHA KAYNATIP OÇAKTAN ALALIM . YERKENDE ÜSTÜNE TEREYAĞINI ERİTİP NANE VE KIRMIZI BİBERLE SOSLAYIP DÖKELİM
AFİYET OLSUN:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder